Östra Thailand

Landets östra del är faktiskt inte beläget i öster. Det vetter främst mot väster och söder. Termen ”östra” tillskrivs det faktum att det ligger öster om Bangkok, som anses vara landets centrala stad.

Om du besöker östra Thailand, kommer du att upptäcka att det liksom resten av landet finns gott om semester och turistattraktioner i det. Östra Thailand är kustnära. Det finns kanske inget annat område i landet som har sett mycket utveckling. Det som tidigare var en lång sträcka av fiskelägen har nu förvandlats till Thailands största hamn, industriområde och internationella badort.

Pattaya

Vietnamkrigstiden inledde ett nytt ljus till den lugna kustregionen i östra Thailand. Det förde till dem överutvecklingen som markerar staden Pattaya, östkustens juvel.

Pattaya ligger i norra golfkusten i östra Thailand. Det är ökänt för sina ölbarer och go-go barer och andra snygga platser. Även om detta fortfarande är den populära bilden av området, behåller Pattaya några av sina naturliga gamla charm. Lokala myndighetsinsatser har rekonstruerat Pattaya för att vara i nivå med Thailands andra orter.

Även om det fortfarande saknar sitt gamla lyster, bjuder det fortfarande på några miljoner besökare varje år och placerar det näst intill Bangkok för antalet turister som besöker varje år.

Pattaya erbjuder många aktiviteter för turister. Från internationella fina middagar till nattliv finns det inget här som kan göra att någon känner sig uttråkad. Det lever dag och natt med aktivitet och är helt enkelt oöverträffad av andra badorter i hela Sydostasien. Det erbjuder ett omfattande urval av attraktioner som placerar det i en egen liga.

Medan de flesta destinationer i Thailand bara har naturens charm, erbjuder Pattaya en mängd olika fritidsaktiviteter. Det kan vara vad du vill att det ska vara.

Rayong

För personer som vill komma bort från stadskänslan i Pattaya, erbjuder Rayong den lugna, lugna fristaden. Det ligger cirka 220 kilometer från Bangkok och är känt för sina natursköna vattenfall och lugna kustlinjer. Men mer än något annat är Rayong känd för sitt utmärkta rykte inom skaldjursprodukter.

Bortsett från dessa har Rayong också sina huvudattraktioner. I staden finns det buddhistiska helgedomar och tempel som byggdes för några århundraden sedan. Det finns stadsattraktioner, mestadels stränder, som ger fredlig avskildhet för turister som skulle älska att komma bort från det livliga livet i östra Thailand.

Trat

Trat är mer känt för sin gruv- och handelsindustri och är den östligaste provinsen i Thailand. Men Trat, som består av mer än 50 små och stora öar, saknar inte orörda korallrev och sandstränder. Liksom de flesta av Thailands öar erbjuder Trat en vidsträckt utsikt över kusten, en perfekt tillflyktsort för naturälskare.

På grund av sin gruvindustri och den geografiska platsen är Trat för det mesta ett shoppers paradis. Det har faktiskt fler marknader än ett litet område kan vara värd. Men bortsett från dessa inkluderar andra populära destinationer i Trat antika kungliga tempel, museer och nationalparker.